O NAMA

Ko smo mi?

Sajt ribarstvoinfo čini ekipa inžinjera-tehnologa ribarstva, sa višegodišnjom praksom. Naš rad pokriva sve oblasti ribarstva kao što su gajenje salmonida (pre svega kalifornijske pastrmke, kao i drugih pratećih vrsta), uzgoj šarana kao glavnog predstavnika u toplovodnom ribarstvu, u svim vidovima proizvodnje, od ekstenzivne do super-intenzivne, te kaveznog gajenja riba. Glavni motiv nam je da okupimo na jednom mestu i pomognemo stručno svim onima kojima je ribarstvo važno bilo da su proizvođači ribe, riblje hrane, opreme za ribarstvo, bilo da razmišljaju ili žele da ulože i pokrenu posao u ribarstvu, a nemaju do kraja potpune informacije neophodne za uspešno poslovanje.

Ko smo mi?

Sajt ribarstvoinfo čini ekipa inžinjera-tehnologa ribarstva, sa višegodišnjom praksom. Naš rad pokriva sve oblasti ribarstva kao što su gajenje salmonida (pre svega kalifornijske pastrmke, kao i drugih pratećih vrsta), uzgoj šarana kao glavnog predstavnika u toplovodnom ribarstvu, u svim vidovima proizvodnje, od ekstenzivne do super-intenzivne, te kaveznog gajenja riba. 

Glavni motiv nam je da okupimo na jednom mestu i pomognemo stručno svim onima kojima je ribarstvo važno bilo da su proizvođači ribe, riblje hrane, opreme za ribarstvo, bilo da razmišljaju ili žele da ulože i pokrenu posao u ribarstvu, a nemaju do kraja potpune informacije neophodne za uspešno poslovanje.

Takođe, akvaponija (sinteza akvakulture i biljne, plasteničke, hidroponske proizvodnje) je jedna nova grana akvakulture, koja je slabo raširena i poznata na našim prostorima, a koja ima ogromni potencijal za proizvodnju, a sa niskim je stepenom štetnih uticaja na okolinu, odnosno niskom stopom zagađenja. Akvaponija i RAS tehnologija imaju finansijski potencijal u budućnosti sličan onome koji se predviđa IT industriji ili svemirskoj tehnologiji u svetu. Sve to želimo da obuhvatimo na našem sajtu.

Isto tako, danas su jako popularni ukrasni, vrtni ribnjaci, najčešće sa Koi šaranima, ali i drugim ribljim vrstama koje podnose naše podneblje. Gledajući svetska iskustva, uočljiva je ogromna ponuda opreme za održavanje vrhunske, kristalne čistoće i biološke ravnoteže u takvim ribnjacima, za koje je osim novca potrebno i dosta znanja. Pokušaćemo da pomognemo i takvim hobi uzgajivačima i ljubiteljima riba da naprave i održe takav ribnjak i ako to nije komercijalno ribarstvo.

Prijatelji našeg sajta